Kies uw taal:

Over ons

Protectaplast, opgericht in 2002, is het zustermerk van Detectaplast.

De bekendheid van Detectaplast, met zijn superieure blauwe, detecteerbare pleisters, zorgde voor een toenemende vraag naar dezelfde hoge kwaliteit en superieure hechting in een huidkleurige versie. Om aan deze vraag te voldoen, werd Protectaplast opgericht.

Een echte eerste hulp expert

Dankzij onze jarenlange ervaring in de sector en de nauwe contacten met onze leveranciers, kunnen wij inspelen op de noden en behoeften van onze consumenten.

Doordat wij voortdurend investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, kunnen wij het meest complete assortiment wondverzorgingsproducten aanbieden.

Wij zijn een echte pleisterautoriteit. Is het een snijwond, een schaafwond, of een brandwond? In de vinger, de vingertop, de knokkel, de hiel, de neus, of op een moeilijke plaats? Voor elke toepassing en elke plaats hebben wij een specifieke pleister. Dankzij de brede waaier aan kwaliteiten (waterdicht, elastisch, sensitive, onzichtbaar....) bent u bovendien verzekerd van de meest optimale verzorging!

Meer dan pleisters

Naast een uitgebreid assortiment pleisters bieden wij ook hygiëneproducten, beschermingsmiddelen en diverse eerstehulpmaterialen, zoals eerstehulppakketten, verzorgende zalven,  draagberries,  ontsmettingsmiddelen, verbandmiddelen, enz.

Uw partner in de voedingsindustrie.

Ons hoofdmerk Detectaplast beantwoordt aan de groeiende vraag naar blauwe, detecteerbare eerstehulpproducten voor professioneel gebruik. Al onze producten voldoen aan moderne kwaliteitssystemen zoals HACCP, BRC, IFS, enz.

Wereldwijd aanwezig

Wij leveren wereldwijd aan bedrijven en groothandels in de bouwsector, maar we richten ons ook op de medische sector. Wij helpen onze klanten zoveel mogelijk met productinformatie, maar bieden ook informatie over de wetgeving en de markt.

Bovendien ondersteunen wij hen met marketingmateriaal om onze producten te promoten. Voor grote volumes* bieden wij de mogelijkheid om uw eigen private label merk te creëren.

Wet- en regelgeving

WWij respecteren de Europese MDR en nationale wetgeving en richtlijnen op het gebied van eerste hulp en producten. Ons ISO9001 kwaliteitscertificaat garandeert dit.

Ons gecertificeerd kwaliteitssysteem ISO 9001 : 2015 zorgt ervoor dat onze organisatie zich continu verbetert, dat onze producten ontwikkeld en verdeeld worden in overeenstemming met de wet- en regelgeving.

Als fabrikant en distributeur van medische hulpmiddelen zijn wij aangemeld bij het Belgische Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheid (FAGG). Traceerbaarheid en veiligheid van de producten zijn essentieel.

Onze producten voldoen aan de Europese vereisten:

  • Europese Richtlijn MDR 2017/745 betreffende medische hulpmiddelen
  • Biocidenverordening EG 528/2012
  • Cosmeticaverordening EG 1223/2009

“Kwaliteit en service zijn voor ons prioriteit. Wij streven er continu naar om de beste producten aan te bieden op een snelle en efficiënte manier. Onze bedrijfsstructuren zijn zoveel mogelijk geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Zo kunnen wij telkens een vlotte en correcte afhandeling van uw bestelling garanderen.”

Wouter Jacobs, zaakvoerder

“Wij leveren 98% uit voorraad. Dit wil zeggen dat uw bestelling binnen de twee werkdagen vertrekt vanuit ons magazijn.”