Kies uw taal:

Wat en hoe?

Veiligheid en hygiëne zijn van het allergrootste belang in de voedingsindustrie.

Stel u voor dat een bebloede pleister in uw yoghurtpotje, soep op restaurant, in het gehakt bij de slager of in het brood bij de bakker terechtkomt. Om de voedselveiligheid te garanderen moet dit ten allen tijde vermeden worden.

Why Protectaplast® detectable blue plasters?

Hiervoor gelden Europese richtlijnen en bestaan er verschillende kwaliteitssystemen zoals HACCP, IFS, BRC.

Alle bedrijven die actief zijn in de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, distributie en het vervoer van levensmiddelen moeten over EHBO-materiaal beschikken dat aan deze normen voldoet. Protectaplast® beschikt over een compleet gamma detecteerbare EHBO-producten die conform zijn aan deze strenge maar noodzakelijke normen.

Wat is HACCP?

HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. In het Nederlands betekent dit: gevarenanalyse en kritische controlepunten.

HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes steunt. Bedrijven moeten dit systeem toespitsen op hun eigen situatie. Elk bedrijf geeft hierbij zelf aan waar en in welke fase van de productie-en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Ook legt het vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Wat is IFS?

Door de Duitse retailers is een certificatiestandaard ontwikkeld die op veel punten overeenkomt met de Engelse BRC standaard: de IFS (International Food Standard). De Franse retailers hebben zich ook aangesloten bij de IFS standaard. De Italiaanse retailverenigingen Ancc, Ancd en de Federdistribuzione steunen ook de IFS standaard.

Wat is BRC?

In 1998 ontwikkelden de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector. BRC staat voor British Retail Consortium, de vereniging van Britse retailorganisaties. De BRC-norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die rechtstreeks aan de retailsector leveren.

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische punten wat betreft voedselveiligheid (CCP’s) aantoonbaar gewaarborgd te worden doorheen het productieproces. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten. Als HACCP gecertificeerd bedrijf dient u dus extra zaken te regelen en door te lichten.

Hoe werken blauwe detecteerbare pleisters?

Alle Protectaplast® detecteerbare blauwe pleisters voldoen aan de HACCP, IFS en BRC standaard en zijn speciaal ontworpen om niet in de voedselketen terecht te komen. Hoe werkt dit?

1. Blauwe drager

Kan bestaan uit waterafstotend PE, waterafstotend én elastisch PU, 2e huidfilm of elastisch textiel. De blauwe kleur zorgt ervoor dat ze snel opgemerkt worden indien ze toch zouden loskomen.

2. Hypo-allergene kleefstof

Door de zéér sterke hypo-allergene kleefstof met weinig kans op een allergische reactie blijven ze op hun plaats in moeilijke werkomstandigheden zoals in de voedingsindustrie en grootkeuken.

3. Aluminium film

Zorgt ervoor dat ze door metaaldetectoren uit het productieproces gehaald kunnen worden.

4. X Ray draad

Zorgt ervoor dat ze zichtbaar zijn voor röntgendetectoren in het geval metaaldetectoren niet gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld voor voedsel dat in een aluminium folie verpakt is).

5. Absorberend wondkussen

6. Niet inklevende film

Zorgt ervoor dat het wondkussen niet in de wonde kleeft.

7. Beschermende folie

Beschermt tegen vuil en stof.

8. Verpakking

Een pleister voor elke toepassing

Protectaplast® biedt een compleet gamma aan pleisters, elk met hun verschillende eigenschappen en toepassingen.

Universal

The Protectaplast® Universal plasters are water repellent and contamination resistant, made from strong PE (polyethylene) material.

2nd skin

De Protectaplast ® 2nd skin pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit dun PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film is dunner dan de Premium pleisters en voelt aan als een 2e huid. Dit zorgt ervoor dat het nog comfortabeler is om dragen. De PU film laat enerzijds de huid adem wat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

Hydrogel

De Protectaplast ® Hydrogel pleister is geschikt voor kleine 1e en 2e graads schaaf -en brandwonden alsook voor chronische wonden die niet goed genezen. De steriele hydrogel bevat 60% water, heeft een licht koelend effect en werkt pijnverlichtend. De pleister creëert een vochtige wondomgeving voor een snellere genezing. De PU film zorgt ervoor dat de wond kan ademen en dat bacteriën tegengehouden worden. Niet geschikt voor sterk exuderende wonden aangezien het een beperkte absorptiecapaciteit heeft.

Premium

De Protectaplast ® Premium pleisters zijn waterafstotend, vuilwerend én elastisch, gemaakt uit sterk PU (poly-urethaan) materiaal. De PU film laat enerzijds de huid ademwat heel belangrijk is voor een goede wondgenezing. Daarenboven zorgt dit er ook voor dat de huid niet vochtig wordt onder de pleister waardoor de pleister sneller los zou komen. Anderzijds beschermt de PU film de wonde ook tegen water, vuil, bacteria en virussen.

Elastic

De Protectaplast ® Elastic pleisters zijn flexibel, gemaakt uit elastisch textiel. Deze pleisters zijn zeer comfortabel en geschikt voor bewegende lichaamsdelen.

Pleisters met verschillende afmetingen

Naast de verschillende kwaliteiten pleisters met elk zijn specifieke toepassing heeft Protectaplast® ook vele verschillende afmetingen pleisters in zijn gamma om elke plaats op het lichaam zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

Naast de klassieke afmetingen beschikken we over lange vingerpleisters (12 cm en 18 cm lang) die geschikt zijn voor een goede fixatie rond de gewrichten van de vingers. De kneukelpleisters zijn speciaal ontworpen in H vorm voor een comfortabele bescherming van de kneukel. De vlinderpleisters zijn dan weer ontworpen om een wonde op de vingertop te bedekken. Tenslotte zijn er ook pleisters op rol in een dispenser beschikbaar die zeer gemakkelijk op maat kunnen geknipt worden.